Over

Eetbaar Schiedam is een initiatief van Ada de Vette, tuinontwerper bij buitenskamers tuinontwerpen.

Een groener Schiedam door meer eetbare gewassen te planten in de openbare ruimte in Schiedam. Dat is in het kort het doel van Eetbaar Schiedam. Of het nu gaat om een gemeentelijke plantenbak, een geveltuin of een groenstrook: overal is ruimte voor eetbare planten. Laten we die ruimte gebruiken.

Je eigen groente, fruit en kruiden verbouwen is in. Wie graag kookt heeft al snel een pot met basilicum in zijn vensterbank staan. Ook op balkons en in achtertuinen wordt tegenwoordig steeds meer groente gekweekt. Eetbaar Schiedam wil dit eetbare groen naar de straat brengen.

Omdat het leuk is op een straathoek in de buurt een courgette te plukken, of een bosje rozemarijn te knippen. Maar ook om aan kinderen te laten zien hoe groente nu eigenlijk groeit. Niet op het schap bij de supermarkt, maar gewoon aan de struik of uit de grond.

De voordelen van zelf gekweekte groenten:
Het is:

  • vers: je stapt uit de deur en je plukt wat je kan gebruiken.
  • smaakvol: de smaak van een aardbei nog warm van de zon is niet te overtreffen.
  • gezond: wat je eet is eerlijk; biologisch en onbespoten.
  • milieuvriendelijk: je boontjes komen niet uit Kenia, maar gewoon van de straat. Dat spaart voedselkilometers en dus het milieu.
  • gezellig: terwijl je munt plukt voor je verse kopje thee, maak je een praatje met de buren.

Elke Schiedammer kan meedoen aan Eetbaar Schiedam. Weten hoe? Kijk op ‘je kan meedoen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Over een groen en eetbaar Schiedam

%d bloggers liken dit: