Oost-Indische kers

Oost Indische kers: Typisch zo’n plant waarvan je de bloemen niet in de eerste de beste groentewinkel zal vinden. En om die bloemen gaat het bij de Oost Indische kers vooral. Die zijn prima te verwerken in salades of drankjes. Ook de armeluiskappertjes van Oost Indische kers zijn legendarisch.

image

Zaaien:
Zaaien van Oost Indische kers is kinderlijk eenvoudig.  Zaai vanaf mei
buiten. Voor die tijd kun je de zaden binnen alvast opkweken tot plantjes en vanaf mei buiten neerzetten of uitplanten. De zaden hoeven niet veel dieper dan een centimeter de grond in. Afdekken met aarde en begieten, zodat het zaadje kan ontkiemen.

Verzorging:
Oost Indische kers doet het het best op relatief arme grond. Bijmesten is niet nodig. Heb je eenmaal Oost Indische kers gezaaid, dan ben je voor jaren verzekerd van nieuwe planten.  Hij zaait zich heel betrouwbaar uit.

Bedreigingen:
Slakken hebben een hekel aan de scherpe smaak van het blad van de Oost Indische kers. Bladluizen hebben er minder problemen mee. Deze vormen dan ook een bedreiging voor de plant.
Voor het overige is de Oost Indische kers een probleemloze plant.

Oogsten:
Niet alleen de bladeren, ook de onrijpe zaden en de bloemen zijn lekker. Het blad smaakt peperig, net als waterkers. Hoe zonniger hij staat, hoe scherper de bladeren smaken. Het blad kan in de sla of in de soep, de bloemen zijn zo’n beetje overal voor te gebruiken. Voorgerechten, salades, nagerechten, ijsblokjes: de bloemen kunnen overal in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Over een groen en eetbaar Schiedam

%d bloggers liken dit: