Permacultuur in actie bij boerderij Landvreugd

Boerderij Landvreugd

In de workshop ‘verrassend moestuinieren’ die Eetbaar Schiedam tijdens de Nationale Tuinweek heeft verzorgd voor Groei & Bloei bleek dat moestuinieren soms hoofdbrekens kost. Hoofdbrekens over slakken, luizen, muizen en andere verschijnselen die in de natuur horen, maar in de moestuin geen plaats lijken te hebben. Hoe kan je nu mét de natuur werken en er niet tegenin zodat je je niet druk hoeft te maken over een slak meer of minder en je (moes)tuin er gezond bij ligt?

Permacultuur brengt antwoorden
Huib Sneep heeft op die avond voorgesteld om de principes van permacultuur in de praktijk te laten zien op boerderij Landvreugd. Er is nu een datum geprikt, en wel: zondag 14 september om twee uur. De rondwandeling over het terrein duurt ongeveer anderhalf uur. U bent van harte uitgenodigd.

Huib (Schiedamse bomenkenner en tuin- en landschapsarchitect) heeft  zich gedurende 30 jaar verdiept in de groeiplaatsen van stadsbomen en heeft allerlei groene innovaties op zijn naam staan. De laatste vijf jaar heeft hij zich steeds meer toegelegd op de bodem als levende basis voor de productie van gezonde planten, zowel sierplanten als groenten en fruit.

Op boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam heeft hij een deel van de groenteproductie op experimentele wijze ingericht. Dit als onderdeel van de Voedselbanktuin. Bij zijn experimenten spelen de gedachten uit de Permacultuur een belangrijke rol. Hij  deelt graag zijn ervaringen in een rondgang op het terrein.  Daar ligt sinds april 2014 ook de eerste Forest Garden van onze regio, een bijzondere combinatie van siertuin en productietuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s