Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesem staat nu volop in bloei. Ook in Schiedam. Stap eens op de fiets en rijd door de parken in de stad en je komt geheid een vlier tegen. Op de kaart van Eetbaar Schiedam via ‘pluk de stad’ zie je ook al een aantal plekken aangegeven waar je Vlier vindt.

En eindelijk heeft Eetbaar Schiedam een goed recept gevonden voor Vlierbloesemsiroop waar nu eens niet 1,5 kilo suiker in gaat. In het ‘Grote wildplukboek’ van Edwin Florès staat een recept van Jonnie Boer. Dit boek is sowieso een aanrader voor degene die van wildplukken houdt. Van daslook tot darmwier en van reuzenzwam tot zeekraal. Geen eetbaar kruid of paddestoel ontbreekt.

20130630_201127[1]

Voor de vlierbloesemsiroop heb je nodig:

  • 10 grote vlierschermen
  • schillen van 2 sinaasappels
  • 1 liter water
  • 200 gram honing
  • 300 gram witte suiker
  • Doe de vlierschermen (zonder de stelen) en de sinaasappelschillen in een 2 liter weckpot.
  • Kook een liter water met de honing en de suiker
  • Haal van het vuur af en giet bij het mengsel in de weckpot. Laat een paar dagen staan.
  • Giet het mengsel daarna door een fijne zeef of doek.
  • Vul flesjes met het mengsel.

Zo simpel is dat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s