Groen is de bom (recept voor zaadbommen)

Schiedam kent veel plekken die wel wat vrolijkheid kunnen gebruiken. Denk maar aan alle bouwlocaties, waar de komende tijd door de economische crisis niet gebouwd gaat worden. Waarom zou je die plekken niet opfleuren met wat bloemen. Nou, bijvoorbeeld omdat er een hoog hek voor staat, waardoor je er niet bij kunt komen. De oplossing is simpel. Maak zaadbommen en gooi die over het hek. De natuur doet verder al het werk. Hier volgt een recept voor zaadbommen, met dank aan Groenland, het tuinprogramma op de Belg.

nodig:
Veel heb je niet nodig:

  • een kleine zak potgrond of zaaigrond
  • een halve kilo klei in poedervorm
  • drie tot vijf pakjes zaad van inheemse bloemen als klaprozen, korenbloemen, goudsbloemen, margrieten, juffertjes-in-het-groen…

Let er op dat je winterharde bloemen kiest, die al in maart of april mogen gezaaid worden en tegen een vorstprik kunnen.

recept
Meng vijf eenheden klei met één eenheid potgrond en de inhoud van de pakjes zaad. Benevel met de plantenspuit tot je een kneedbare kleibol krijgt. Verdeel in balletjes van twee tot drie centimeter. Laat ze een paar dagen binnen of op je terras drogen, uit de zon. Laat je kinderen meeklussen: die vinden balletjes draaien geweldig.

waar?
Gooi de zaadbommen niet op plekken waar het gras regelmatig gemaaid wordt – daar hebben jouw bloemen natuurlijk geen schijn van kans. Zoek kale, onbenutte stukjes in de stad: een leeg plekje aarde onder een boom, een braakliggend terrein tussen twee huizen of een kale spoorberm. Hou bij waar je je bommen hebt gedropt en ga over twee maanden kijken naar het resultaat.

Advertenties

3 gedachten over “Groen is de bom (recept voor zaadbommen)”

    1. Klei in poedervorm kan je kopen bij hobbywinkels of via internet. Zoeken op kleipoeder. Leemstuc is ook een optie. Dat koop je weer bij een handel in bouwmaterialen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s