Stadslandbouw in Schiedam

Op zaterdag 27 oktober organiseerde Groen Links, afdeling Rijnmond een themamiddag over stadslandbouw. In natuurcentrum de Boshoek gingen drie sprekers vanuit een eigen invalshoek op het onderwerp in. Aan het woord kwamen Ingrid Ackermans van bureau Botersloot, Kees van Oorschot (medewerker bij de gemeente Rotterdam die betrokken is bij stadslandbouwinitiatieven, waaronder Uit je eigen stad) en Jan van der Schans (voormalig directeur bijzondere projecten bij Havensteder en verbonden aan Eetbaar Rotterdam).

De middag werd besloten met een discussie over de kansen en mogelijkheden van stadslandbouw op lokaal niveau en wat burgers, corporaties, gemeenten en bedrijven kunnen doen om initiatieven tot bloei te laten komen.

Het verslag van de bijeenkomst vind je op de site van Groen Links.

Advertenties

5 gedachten over “Stadslandbouw in Schiedam”

  1. Er zijn al enkele pluk plekken in Schiedam. Naast het Thurledepark, in de stlltetuin naast de oude begraafplaats hebben bewoners een kruidentuin geplant.
    De nationale boomplantdag in 2011 had als thema ‘smulbomen’. Er zijn aan het Jaap de Raatpad tamme kastanjes, hazelaars en walnoten geplant.
    Ik kon met de stadslandbouwdag niet aanwezig zijn. Zaterdag 17 november heb ik Ingrid Ackerman in Breda gehoord. Dat vond ik prettig en informatief.
    Bij de Babbersmolen heb ik honingbijen staan. Dat is geen publiek te ervaren objekt.

    1. 2013 gaat het jaar worden waarin ik me actiever op een eetbaar Schiedam kan storten. Een van de initiatieven die nu lopen is de organisatie van de ‘groenste straat wedstrijd’ in Schiedam. Een wedstrijd waarbij ‘eetbaar groen’ ook een criterium is waarop geveltuinen en plantenbakken in de openbare ruimte beoordeeld gaan worden. Verder sta ik altijd open voor input van anderen, en ik zie dat jij goed werk doet voor een groener Rotterdam. Wellicht ontmoeten we elkaar nog eens om ideeën te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s